Microgaming verkoopt Quickfire-platform aan Games Global Ltd

Demo slot

Microgaming heeft aangekondigd dat het de wereldberoemde Quickfire distributie business en portfolio van de hand zal doen. Dit omvat ook de jackpotspellen van het platform die onder de vlag van Games Global Limited zullen gaan vallen.

De verandering van eigenaar zal de host van games studio’s in meerdere jurisdicties omvatten, vermeldt Games Global in een LinkedIn release. Deze operatie zal naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van 2022, en de koper zal onmiddellijk toegang krijgen tot verschillende rechtsgebieden, aangezien Games Global activa zal verwerven die klaar zijn voor regelgeving.

Games Global zal uiteindelijk in totaal 25 studio’s en meer dan 3.000 games beheren, waaronder het befaamde progressieve jackpot-netwerk van het platform en distributiefaciliteiten met 260 klanten en een totaal van 980 merken. De overname door het bedrijf is een belangrijke omwenteling van wie welke activa in iGaming controleert.

Consolidatie is de modus operandi geweest van veel bedrijven, maar Microgaming stoot af en laat een nieuwe speler snel opkomen. Als gevolg hiervan zal Games Global 1.100 personeelsleden hebben in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en Zuid-Afrika.

Een nieuwe iGaming-reus is geboren

Games Global CEO Walter Bugno heeft de kans verwelkomd om een vliegende start in de industrie te maken. Hij benadrukte het feit dat Games Global een gloednieuwe studio is en een frisse ontwikkeling in de industrie die we al vele jaren niet meer hebben meegemaakt.

We zien momenteel een zeer levendige gamingmarkt over de hele wereld, met veel nieuwe gereguleerde markten die online komen. Het ontstaan van een nieuwe grootschalige onafhankelijke toeleveringsketen die Games Global zal zijn, hebben we al vele jaren niet meer meegemaakt.

Games Global CEO Walter Bugno

Bugno schetste de missie van het bedrijf als het leveren van het “best-of-breed product” dat de ervaringen van de eindklant zal verbeteren. De directeur en Games Global zijn bereid om op alle fronten te werken om nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf te onthullen.

Games Global is een gloednieuw bedrijf in de iGaming-ruimte, opgericht begin 2021. Bugno, die afkomstig is van IGT en Lottomatica en Tim Mickley, momenteel CFO bij het bedrijf en voorheen van SafeCharge en Playtech.

Microgaming gaat niet volledig stoppen met zijn activiteiten

John Coleman, CEO van Microgaming, verwelkomde de kans om een deal te sluiten die belangrijke mogelijkheden biedt voor zowel zijn bedrijf als Games Global. De samenwerking is al enige tijd in de maak, merkte Coleman op.

“Games Global zal de game IP en distributie business verwerven die voorheen bekend stond als Quickfire, en Microgaming zal haar traditionele core business blijven ondersteunen, terwijl het haar bereik vergroot met de toevoeging van nieuwe business en managed services.”, Microgaming CEO John Coleman.

Microgaming stopt echter niet volledig met de business die Quickfire vertegenwoordigt. Het bedrijf zal doorgaan met het aanbieden van kant-en-klare oplossingen aan belangrijke klanten.