0184 689 335
Reserveren

Limochef

CHEF-KOK ERIK HERMANS

Topchef Erik Hermans (1974) is al meer dan zeventien jaar de stuwende kracht achter zijn unieke drijvende restaurant De Limonadefabriek.
Een bescheiden Brabander, die vanaf de kleuterschool al wist dat hij kok wilde worden en een van de groten zou worden in het vak.
Zijn verfijnde kookkunst, zijn originele creativiteit achter het fornuis, het feilloze gevoel voor de smaak van zijn gasten is hem niet zomaar aan komen waaien. Erik Hermans doorliep de harde leerschool bij sterrenkoks als Margot Reuten van Da Vinci in Maasbracht, René Brienen van Brienen (aan de Maas) en René Tichelaar van de Gieser Wildeman in Noordeloos.
Eind 2001 vroeg Tichelaar hem in de jachthaven van Streefkerk de voormalige bistro De Nieuwe Haven onder de nieuwe naam ‘Limonadefabriek’ nieuw leven in te blazen. Het werd een grandioos succes en twee jaar later werd Erik Hermans eigenaar van het toen al landelijk bekend geworden drijvende restaurant.
De vooruitgang stopte niet en De Limonadefabriek groeide uit zijn jas. Slimme verbouwingen op de beperkte ruimte van een ponton konden de groei en de ambitie niet meer opvangen. De chalet-achtige houten ‘Limo’ maakte plaats voor unieke nieuwbouw op het water: een architectonisch uniek drijvend restaurant, met een bistro en luxe hotelkamers.
Voor ooit die kleine dromer uit Brabant is weliswaar een droom uitgekomen, maar elke dag is het voor hem en zijn keukenteam weer topsport om er samen met de medewerkers in de bediening èn de afwassers niet te vergeten, weer een succes van te maken.
Erik Hermans is de zoon van een timmerman uit Deurne in de Peel. Zijn ouders wonen daar nog altijd. Zelf woont hij in het centrum van Rotterdam, samen met zijn vriendin Mirjam en twee katten.


Limochef is het private label van de Limonadefabriek. Chefkok Erik Hermans brengt onder dit label heerlijke kruidenmixen op de markt en in de toekomst mogelijk nog andere producten.


Benieuwd? Bezoek de website van Limochef.